Борис Грінченко і процес становлення єдиної української літературної мови - Винник, В.О. (Мовознавство, 2014)
Минає 85 років з дня народження відомого українського мовознавця кандидата філологічних наук, професора, лауреата Державної премії СРСР Василя Олексійовича Винника. Багаторічна наукова діяльність В. О. Винника пов’язана з відділом лексикології та лексикографії Інституту мовознавства ім. О. О. Потебні АН УРСР, в якому він сформувався як глибокий дослідник лексикології, фразеології та історії української мови. Але визначальним напрямом у науковій діяльності В. О. Винника була і є праця в галузі української лексикографії— участь у створенні словників і розроблення питань теорії словникарства. Редколегія журналу «Мовознавство» бажає В. О. Виннику міцного здоров "я, бадьорості, творчої наснаги і пропонує нову розвідку ювіляра. У статті висвітлено роль Б. Д. Грінченка в збереженні і розвитку літературної мови всього українського народу. Дискусія з питань єдності і дальшого розвитку української літературної мови, започаткована Б. Д. Грінченком, і наступне видання за його редакцією «Словаря української мови» в 4-х томах сприяли збереженню її єдності.