"Акти (Протоколи) Полтавського полкового суду" (1683-1750рр.) як пам’ятка української мови - Москаленко, Л.А. (Мовознавство, 2014)
Стаття присвячена аналізові палеографічних, фонетичних, лексичних, морфологічних, синтаксичних і стилістичних особливостей однієї з пам’яток української мови козацької доби — «Актів (протоколів) Полтавського полкового суду», а також обґрунтуванню необхідності видання цієї пам’ятки для вивчення не тільки історії української мови, а й історії України майже за 67 років: з 1683 до 1750.