Соціолінгвістична оцінка мовної ситуації в Чорногорії (кінець XX—початок XXI ст.) - Васильєва, Л.П. (Мовознавство, 2015)
У статті йдеться про особливості сучасної мовної ситуації в Чорногорії та чинники, які сприяють чи перешкоджають розвиткові та кодифікації чорногорської мови. До уваги взято деякі факти з розвитку інших самостійних мов, які діють на теренах функціонування сербсько-хорватської мови.