Лексіка іншамоўнага паходжання як крыніца гістарычнага слоўніка беларускай мовы - Булыка, А.М. (Мовознавство, 2015)
У артыкуле даследуецца лексіка ішпамоўнага паходжання з пункту гледжання яе аддюстравання ў гістарьічным слоуніку беларускай мовы. Правамернасць уключэння кожнай лексічнай адзінкі ў слоўнік вырашаецца шляхам вывучэння ілюстрацнйнага матэрыялу з улікам лінгвістычных і культурна-гістарычных фактараў.