Етномовні знаки-символи: спроба лексикографічного опису - Жайворонок, В.В. (Мовознавство, 2015)
Стаття присвячена етносимвольним мовним одиницям та їхній здатності організовуватися в лексикографічні статті нетрадиційного типу. З цією метою здійснюємо спробу продемонструвати це на символьній реконструкції первообразу вода як традиційного етнообразу української етнокультури та зоосимволу вовк з орієнтацією на лексикографічну статтю профільного типу.