Про деякі типологічні особливості загадки (народної та літературної) - Мойсієнко, А.К. (Мовознавство, 2015)
У статті на матеріалі паремійних текстів (народної та літературної загадок) простежено типологію об’єктів (суб’єктів), що відіграють актуалізадійну роль при сприйнятті текстової структури. Описано функції домінантних ознак, образних стихій, на основі яких формується відповідна відгадка і які спрямовані на смислове, естетичне увиразнення цілісної структури як народної, так і літературної загадки.