Семантична диференціація просторових прийменників - Степаненко, М.І. (Мовознавство, 2015)
Статтю присвячено аналізові семантико-граматичної природи прийменників як окремого класу слів, з’ясуванню закономірностей взаємозв’язку між первинними і вторинними просторовими прийменниками, установленню формального й семантичного співвідношення між статичними, директивними, транзитивними, статично-директивними, статично-транзитивними прийменниками, вибудуванню і представленню їхньої семантичної ієрархізації у вигляді родо-видової, значеннєво-генетичної залежності, набору чинних у сучасній українській мові диференційованих значень.