Хроніка (Мовознавство, 2015)
18-19 жовтня 2012 р. у м. Берегові, у Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці II відбулася міжнародна конференція «Українсько-угорські міжмовні контакти: минуле і сучасність». Тематика конференції визріла давно, організацію подібного форуму вимагало нагромадження широкого обсягу матеріалів і досліджень з даних питань, а її швидшу реалізацію стимулював, як зазначено в передмові до збірника матеріалів конференції, відомий учений родом із Закарпаття, член-кореспондент НАН України, завідувач відділу історії української мови Інституту української мови НАН України В. В. Німчук, який здавна цікавився українсько-угорськими мовними та іншими взаємозв’язками.