Морфологічна парадигма іменника в прескрипціях і мовній практиці періодичних видань 40-50-х років XX ст. - Коць, Т.А. (Мовознавство, 2015)
У статті проаналізовано відмінкову парадигму іменників у мові преси початку 40-50-х років XX ст. у зв’язку з тенденціями динаміки літературної норми. Особливу увагу звернено на функціонування варіантів, узагальнено основні напрями розвитку морфологічної системи української мови.