Людина в українській етнофразеології: біполярна опозиція «людина—тварина» - Онуфрійчук, Г.І. (Мовознавство, 2015)
У статті пропонується опис етнофразеологічних одиниць на позначення тваринного світу, здійснюється спроба дослідити їхню внутрішню форму на тлі української етнокультури, розкривається природа сакральності деяких фразеологізмів, наголошується на важливості дослідження образів народного мовлення як цілісної мовної мікросистеми.