Актуалізація ідей О. О. Потебні про апперцепцію у когнітивній лінгвістиці (на матеріалі словотвору української та російської мов) - Радчук, О.В. (Мовознавство, 2015)
У статті розкривається поняття «апперцепції», яке було введене в мовознавство О. О. Потебнею. Аналізується розуміння апперцепції вітчизняним мовознавцем, викладене в його фундаментальній праці «Мысль и язык». На основі теоретичних засад, розроблених О. О. Потебнею, розглядається вплив апперцепції на розкриття словотвірного потенціалу префіксів в українській та російській мовах у парадигмі когнітивної лінгвістики.