Характеристика деяких лексикографічних параметрів одного з томів «Словника української мови» у 20-ти томах - Тараненко, О. (Мовознавство, 2015)
Наприкінці минулого року побачив світ черговий, 5-й, том академічного «Словника української мови» у 20 томах. Знаючи про увагу не тільки наукових кіл, а й широкої громадськості країни до цього словника, редколегія журналу пропонує увазі читачів деякі з робочих матеріалів до словника — висновок наукового редактора 5-ого тому О. О. Тараненка і внутрішню рецензію на том В. В. Жайворонка Нещодавно побачив світ черговий, 5-ий, том «Словника української мови» у 20 томах, що містить словникові матеріали на літеру 3: з — зв’янути. Якщо порівняти матеріали цього тому за кількісними та якісними показниками з відповідними матеріалами попереднього багатотомного академічного «Словника української мови» в 11 -ти томах (це третій том СУМ-11 ), то можна констатувати істотні зміни в ньому як у доборі реєстру, так і в принципах семантизацїї, граматичного та стилістичного оформлення реєстрових одиниць, у наповненні його ілюстративним матеріалом тощо. Реєстр відповідної частини нового словника значно виріс — як результат подання в ньому нової лексики і фразеології та ширшого охоплення тієї частини словникового складу української мови, яка з різних причин свого часу не була представлена в 11-томнику, хоча, з іншого боку, в ньому відбулося й вилучення певної частини реєстрових одиниць, наявних у СУМ-11.