Синтез, спектральні, структурні та термiчнi характеристики подвiйних фосфатiв МIVIIIР₂O₇ - Затовський, І.В.; Слободяник, М.С.; Лісняк, В.В.; Стратійчук, Д.А.; Зубко, О.В.; Стахов, Д.А. (Украинский химический журнал, 2000)
Розроблено методи синтезу подвійних дифосфатів складу МIVIIIР₂O₇ (МI - Na, К, Rb, Сs) з розплавів фосфатів лужних металів. Отримані сполуки ідентифіковано методами рентгенфлюоресцентного, ІЧ-спектрального аналізів. Розраховано параметри кристалічних граток одержаних сполук. Вивчено термічні характеристики та методом спектроскопії дифузного відбиття встановлено локальне оточення ванадію (III) у синтезованих фосфатах. Розглянуто процеси окиснення у розплавах та стабілізації ванадію (III) у кристалічних сполуках