Типологія об’єктів лінгвістичної експертизи і методика їх дослідження - Ажнюк, Л.В. (Мовознавство, 2016)
У статті розглядаються типологічні особливості двох основних різновидів текстів, що стають об’єктами лінгвістичної експертизи: (1) тих, мова яких регулюється спеціальними нормативними документами (публікації ЗМІ, публічні промови і заклики, реклама і т. ін.) і (2) тих, які самі є регуляторами суспільних відносин (законодавчі акти та інші офіційні документи, хартії, статути, договори, угоди і т. ін.). Аналізуються концептуальні підходи до застосування конкретних методів дослідження відповідних текстових матеріалів.