Дiаграми плавкостi чотирних сольових систем NaCI-NаВF₄-КВF₄-Nа₂SiF₆ та NaCI-КСI-КВF₄-Nа₂SiF₆ - Бугаєнко, В.В.; Чередник, І.М. (Украинский химический журнал, 2000)
Методами термічного фазового аналізу вперше досліджено діаграми плавкості двох бінарних та чотирьох потрійних систем, які складають поверхню тетраедрів складу чотирних систем NaCI-NаВF₄-КВF₄-Nа₂SiF₆ (!) та NaCI-КСI-КВF₄-Nа₂SiF₆ (II). Розраховано та перевірено експериментально склади чотирних евтектик, що кристалізуються при 406 та 316 °С. Встановлено взаємне розташування фазових областей первинної кристалізації солей у багатокомпонентних систем І, II.