Синтез аралкiльних пероксидiв з вiддаленою вiд бензольного ядра пероксидною групою - Братичак, Я.О.; Дикий, М.А.; Гевусь, О.І. (Украинский химический журнал, 2000)
Синтезовано пероксиди з віддаленою від бензольного ядра пероксидною групою алкілуванням 2-метил-, 2-феніл- і 2-(4-ізопропілфеніл)-2-пропанолами аралкільних гідропероксидів. Окисненням киснем пероксидів з ізопропільною групою одержано гідропероксипероксиди, відновленням яких до гідропероксипероксидів з подальшою дегідратацією синтезовано нові пероксидні мономери. Сполуки охарактеризовано фізико-хімічними методами.