Хроніка (Мовознавство, 2016)
2 жовтня 2015 року на філологічному факультеті Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Слово — текст — мова у дослідницьких парадигмах сучасної лінгвістики», присвячена 90-річчю від дня народження видатного мовознавця, члена-кореспондента НАН України, професора Харківського університету Валерія Вікторовича Акуленка. Його наукова думка стала потужним стимулом для подальшого розвитку мовознавчих наук. Дослідження Валерія Вікторовича присвячені проблемам загального, типологічного й порівняльного мовознавства, функціональної лінгвістики, германістики та славістики. Наукова спадщина провідного вченого стала підґрунтям багатьох наукових розвідок, представлених на конференції.