Будова подвійних фосфатів типу M¹TiOPO₄ (M¹ - Li, Na, K, Rb) - Стусь, Н.В.; Слободяник, М.С.; Нагорний, П.Г. (Украинский химический журнал, 2000)
Проведено портвняиия структурних характеристик сполук ряду M¹TiOPO₄ (M¹ - Li, Na, K, Rb). Простежено вппив характеру полiедру лужного металу на будову фосфатно-титанатного каркасу. Фазовi переходи у сполуках M¹TiOPO₄ вiдбуваються, як правило, за рахунок бiльш pyxoмoї пiдгратки лужного металу. Розглянуто можливiсть формування твердих розчинiв M₁₋хМ'хТiОРО₄.