Дослідження комплексів титано-, цирконо- та гафноцену з похідними циклогексанолу та біцикло[3.1.1]гептанолу за допомогою одномірної та кореляційної ЯМР-спектроскотї - Графов, А.В. (Украинский химический журнал, 2000)
Вивчено ¹Н, ¹³С, ¹Н-¹Н COSY та HMQC ЯМР-спектри ментолу, вербенолу та 2-гідроксипінан-З-ону та комплексів титано-, цирконо- та гафноцену з їх депротонованими залишками. Проведено однозначне віднесення кожного з сигналів у спектрах вільних лігандів та простежено закономірності їх поведінки при утворенні координаційних сполук. Обговорено спільні та відмінні риси моно- та біциклічних σ-лігандів у похилених металоценах.