Українська самобутність у полеміці „малоросів” і росіян 70-90-х рр. ХІХ ст.: предметність критичних оцінок - Вишневська-Пилипишин, С. (Питання літературознавства, 2009)
Частково розглядається питання рецепції української літератури в російському суспільстві останньої третини ХІХ століття. Російські погляди на українське письменство подано за текстами й літературно-критичними оцінками того часу. Простежуються взаємовпливи в оцінках російськими та українськими критиками творчості І.П. Котляревського окресленого періоду.