Кононенко І. Українська та польська мови: контрастивне дослідження - Ґрещук, В. (Мовознавство, 2016)
Рецензія на книгу: Кононенко І. Українська та польська мови: контрастивне дослідження / Jçzyk ukramski і polski: studium kontrastywne. Warszawa : Wydawnictwa Uniw. Warszawskiego, 2012.— 808 c. Утвердження європейських пріоритетів України мало наслідком активізацію зіставно-типологічних і порівняльно-історичних студій, у яких українська мова вивчається на тлі споріднених і неспоріднених мов. У цьому сенсі привертають увагу різнопланові дослідження української мови в її зв’язках з польською як мовою, яка має спільне слов’янське походження, характеризується контактами з українською мовою, зумовленими довготривалими історико-культурними зв’язками. Чимало зусиль задля поглибленого вивчення українсько-польської й польсько-української міжмовної взаємодії приклала Ірина Кононенко (кафедра україністики Варшавського університету).