Методологічні засади сучасної лінгвістичної прагматики - Бацевич, Ф.С. (Мовознавство, 2016)
У статті здійснено спробу визначити методологічні засади одного з найактивніших напрямів сучасної науки про мову — лінгвістичної прагматики. Автор уважає, що на роль методології цього напряму досліджень може претендувати екзистенційна феноменологія, тісно пов’язана з герменевтикою та окремими прийомами постструктуралістичного підходу до мови. Важливі ознаки екзистенційної феноменології — інтенціональність, інтерсуб’єктивність, увага до інтуїції дослідника.