Лексична неоднозначність іспанських мовних одиниць як об’єкт теорії семантичних станів - Купріянов, Є.В.; Широков, В.А. (Мовознавство, 2016)
Стаття присвячена проблемі формального моделювання лексичних неоднозначностей іспанських мовних одиниць. Розглянуто й описано механізми утворення неоднозначностей через застосування теорії семантичних станів, розроблену в Українському мовно-інформаційному фонді НАН України. Визначено компоненти семантичних станів іспанського слова, які породжують лексичну неоднозначність, та виведено відповідні формальні моделі її опису.