Класифікаційні типи морфонологічних моделей в українській мові - Пономаренко, С.С. (Мовознавство, 2016)
У статті визначено відмінність між поняттями «морфонологічна модель» і «словотвірний тип»; доведено, що слова одного словотвірного типу можуть бути побудовані за різними морфонологічними моделями. Запропоновано розрізняти морфонологічні моделі формотвірного й дериваційного типу, а також подано класифікацію моделей дериваційного типу. Виявлено, що найпродуктивнішими є альтернаційні та акцентуаційні морфонологічні моделі дериваційного типу.