Неореалістичний тип персонажа у творчості В. Винниченка та Гр. Тютюнника - Головій, О. (Питання літературознавства, 2009)
Зроблено спробу окреслити поняття „неореалістичний тип героя-персонажа” як історико-культурний та літературний феномен новітніх часів. Проаналізовано особливості типу персонажа в новелах та оповіданнях В. Винниченка і Гр. Тютюнника з метою виявлення відмінностей між неореалістичним героєм першої та другої половин ХХ ст.