Психогенез versus онтогенез (спільне та відмінне) - Жаборюк, О.А. (Мовознавство, 2016)
У статті проаналізовано теоретичні засади вивчення історичної змінності мовної норми на матеріалі періодичних видань XX століття. Диференційовано поняття прескрштгивної і дескриптивної, символічної і прагматичної, сильної і слабкої, загальнолітературної і стильової норм. Особливу увагу звернено на динамічні процеси літературної норми в контексті екстралінгвальних чинників.