Мойсієнко А. Народна загадка в текстово-дискурсивному вимірі - Єрмоленко, С.С. (Мовознавство, 2016)
Мойсієнко А. Народна загадка в текстово-дискурсивному вимірі. К. : Видави, дім Дмитра Бураго, 2016.— 176 с. Народні загадки становлять об’єкт збирання й дослідження, звичний для фольклористів, натомість як окремий різновид мовних утворень вони не отримали достатньої уваги дослідників-лінгвістів. Це, зокрема, виявляється у підході до загадок як до паремійних складників фразеологічного фонду тієї чи іншої мови: виходячи з притаманного сучасній науці широкого розуміння одиниць, належних до лексико-фразеологічного рівня, фахівці, які вивчають фраземи, залучають до своїх студій також і паремії, однак відповідний матеріал, як правило, обмежується лише прислів’ями та приказками. Так само коло мовознавців, як в Україні, так і за її межами, котрі займаються загадками, також дуже обмежене. Одним із них є автор рецензованої монографії А. Мойсієнко, перу якого належить ціла низка досліджень у цій галузі.