Інтертекстуальні компоненти останнього роману Айріс Мердок - Дерикоз, О. (Питання літературознавства, 2009)
Розглядається багатоаспектність інтертекстуальної специфіки роману А. Мердок „Дилема Джексона”. Релігійно-філософський та літературний складники тексту осмислюються як парадигмальна єдність християнських та індуїстських ідей, ферментованих англійськими, німецькими та російськими мотивами.