Хемілюмінесцентна реакція нітрату 9-ціано-10-метилакридинію з гідразином та розчиненим киснем - Гута, О.М.; Пацай, І.О. (Украинский химический журнал, 2000)
Встановлено, що хемiлюмiнесценцiя нітрату 9-цiано-10-метилакридинiю в присутносп гiдразину в лужному середовищi зумовлена участю пероксиду водню, який утворюється при окисленні N₂H₄ розчиненим киснем. У реакції послідовно утворюються 9-цiано-9-гiдразино-10-метилакридан i 9-гiдразоно-19-метилакридан.