Вплив ступеня відновлення об’єму Fe—Te—Mo—O каталізатора на його каталітичні властивості - Жизневський, В.М.; Гуменецький, В.В.; Бажан, Л.В. (Украинский химический журнал, 2000)
Досліджено каталітичні властивості Fe—Te—Mo—O-вмісних каталізаторів з різним ступенем відновлення, а також в залежності від кислотності розчинів солей їх приготування в реакції окислювального дегідрування бутену-1 до дивінілу. Встановлено, що невідновлений каталізатор проявляє максимальну активність і селективність, а кращим контактом за виходом дивінілу є каталізатор, який приготували осадженням із розчину солей з рН 7. Визначено оптимальні за виходом дивінілу умови процесу.