Прикладна лінгвотермінографія в типологічному аспекті - Казимирова, І.А. (Мовознавство, 2017)
У статті проаналізовано здобутки прикладної лінгвотермінографії — мовознавчої дисципліни, орієнтованої на укладання словників лінгвістичних термінів. Схарактеризовано базові поняття, за якими здійснюють розподіл лексикографічних творів; показано особливий статус термінологічних словників, який полягає в поєднанні ознак філологічних і енциклопедичних словників. Подано аналіз словників лінгвістичних термінів з огляду на їхнє місце в класифікації праць цього жанру.