Магія слова - обрядові мовні формули на етнокультурному тлі - Жайворонок, В.В. (Мовознавство, 2017)
У статті проаналізовано обрядові мовні формули, створені та підтримувані українською етноспільнотою. Встановлено семантику сакралізованих образів у концептуальних ланцюжках «людина — вода», «людина — риба», «людина — верба», «людина — весна», «людина — бджола», «людина — земля».