Вербич С. О. Гідронімія басейну Дністра - Торчинський, М. (Мовознавство, 2017)
Рецензія на книгу: Вербич С. О. Гідронімія басейну Дністра. Луцьк : Терен, 2017. — 544 с. Ґрунтовний аналіз власних назв водних об’єктів України, здійснений як вітчизняними дослідниками (М. М. Габораком, І. М. Желєзняк, О. П. Карпенко, Ю. О. Карпенком, А. П. Корепановою, В. В. Лучиком, Л. Т. Масенко, М. Д. Матієвим, І. В. Муромцевим, Є. С. Отіним, Я. П. Редьквою, О. П. Стрижаком, В. П. Шульгачем та ін.), так і білоруськими, польськими, російськими, німецькими (такими, зокрема, як С. Грабець, Р. М. Козлова, Я. Рудницький, В. М. Топоров, О. М. Трубачов, Ю. Удольф, 3. Штібер та ін.), дає підстави стверджувати, по-перше, що саме гідроніміка в Україні стабільно посідає провідні позиції серед різних сфер теорії номінації, а по-друге, що принаймні у слов’янському світі українські гідронімічні студії є одними з найкращих. Це тим більш важливо, що, як відомо, номінації гідрооб’єктів, зберігаючи в цілому або поморфемно інформацію про попередні етапи розвитку мови, зокрема й дописемні, часто є єдиними джерелами для вивчення історії рідної мови.