Перспективи дослідження публічної мовної особистості в аспекті жанрової та регістрової теорій - Куранова, С.І. (Мовознавство, 2017)
Стаття присвячена проблемі впливу жанрових та регістрових параметрів на створення дискурс-портрета публічної мовної особистості. Розглядаються основні напрями лінгвістичної генології, концепції дослідження контексту в дискурс-аналізі, розмежування понять «жанр», «регістр», «контекст». Визначається роль цих понять у створенні дискурс-портрета публічної мовної особистості.