Українське термінознавство вчора, сьогодні, завтра - Кочан, І.М. (Мовознавство, 2017)
У статті проаналізовано здобутки українського термінознавства в організаційному (проведення конференцій, нарад, семінарів, співпраця з міжнародними термінологічними організаціями), науковому (захист кандидатських дисертацій, написання монографій), навчальному (наявність підручників, посібників з термінознавства), лексикографічному (видання термінологічних словників) аспектах у зіставленні з набутками, починаючи від середини XX ст. та з перспективою на майбутнє. Зіставляючи показники, можна констатувати зародження теоретичного і практичного термінознавства в середні XX ст., його утвердження в часи незалежності і перспективи подальшого розвитку. Водночас відзначено певні недоліки термінологічного процесу, вказано на шляхи їх подолання.