Другий південнослов’янський вплив у «Слові о полку Ігоревім» і «Задонщыне» - Франчук, В.Ю. (Мовознавство, 2018)
У статті здійснено спробу відновити первісні форми тих лексем «Слова о полку Ігоревім», що зустрічаються в «Задонщине» — пам’ятці, відомі списки якої належать до XV–XVII ст. Реконструйований на основі цих списків початковий текст «Задонщины» дозволяє припустити, що її автор був знайомий з тим списком «Слова», який ще не зазнав другого південнослов’янського впливу.