Формування і розвиток української історичної лексикології в загальнослов’янському контексті - Прискока, О.В. (Мовознавство, 2018)
У статті йдеться про виникнення та розвиток історичної лексикології української мови в зіставленні з аналогічним процесом у польській та російській мовах. Виявлено кілька схожих етапів їх формування. Автор дійшов висновку, що кожна з них різною мірою пройшла періоди: глос, ранньої лексикографії, етюдів XIX– XX ст., сучасних досліджень на системному рівні.