Фонічний компонент у експресивній системі поетичного тексту - Мойсієнко, А.К. (Мовознавство, 2018)
Статтю присвячено проблемі експресивності поетичного тексту, організації експресивних єдностей у художньому творі. На особливу увагу заслуговує фонічний компонент, який, виступаючи структурним складником будь-якого текстового утворення, а надто — поетичного, стає неодмінним чинником динамізації та естетизації художньої структури, у поєднанні з іншими чинниками — граматичними, образними тощо — відіграє надзвичайно виразну роль в організації мистецького твору як цілісної експресивної єдності.