Становлення суфіксальної акцентуації дієслів першого структурного класу в південно-західних говорах української мови - Іваночко, К.М. (Мовознавство, 2018)
У статті досліджено становлення суфіксальної акцентуації вербативів першого структурного класу з автохтонними коренями. Усі вони характеризуються похідністю основ, семантичною співвіднесеністю з однокореневими дериватами різних структурних класів і типів акцентуації, процесуальністю семантики, рідше — стану, а суфіксальні утворення — грамемою недоконаного виду, рухомим наголосом (у межах реляційного суфікса), мотивованого здебільшого наголосовою аналогією до вербативів пізньопрасловʼянської рухомої акцентної парадигми та дериваційними процесами.