Мовні моделі простору як національно-культурний феномен - Богуцький, В.М.; Голубовська, І.О. (Мовознавство, 2018)
У статті розглядаються способи репрезентації просторових реляцій в українській, англійській та іспанській мовних картинах світу. Проведено аналіз специфіки просторових моделей, питомих для «наївної картини світу» кожної з мов; виявлено й докладно розглянуто найхарактерніші вияви просторової ізосемії. Виділено й проаналізовано аспекти аломорфізму просторових уявлень трьох мовних соціумів.