Від спокуси до розбрату: концепт FITNA в дискурсі «Арабської весни» - Богомолов, О.В. (Мовознавство, 2019)
У статті аналізується концепт fitna, одна з арабських культурних констант. У досягненні типової для дискурсу про fitna комунікативної мети запобігання вну- трішньогруповому конфлікту персуазивність цього концепту видається набагато більшою порівняно з такими інтернаціоналізмами, як громадянська війна (harb ahaliyya) чи анархія (fawda) внаслідок тривалої історії функціонування в межах релігійного та історичного дискурсів.