Історія і людська доля в німецькомовній ліриці Буковини - Рихло, П. (Питання літературознавства, 2009)
Стаття присвячена складним і трагічним взаємостосункам німецькомовних поетів Буковини з історією та суспільною дійсністю ХХ століття, які стали надзвичайно жорстоким, непосильним викликом як для окремого взятого індивіда, так і для цілого єврейського народу, приреченого расовим бузувірством німецького нацизму на тотальне знищення. На основі тернистого життєвого й поетичного шляху таких буковинських авторів, як Роза Ауслендер, Мозес Розенкранц, Пауль Целан і Зельма Меербаум-Айзінґер, простежено, як вони долали ці фатальні виклики Голокосту, сублімуючи їх у своїй поетичній творчості.