Витоки праслов’янської фонології (підсистема консонантизму): лінгвоісторіографічний аспект - Орел, А.С. (Мовознавство, 2019)
У статті докладно проаналізовано погляди мовознавців щодо процесів становлення і розвитку підсистеми консонантизму протослов’янського діалекту праслов’янської мови у світлі загальних тенденцій розвитку праслов’янської фонологічної системи в цілому. Обґрунтовано важливість вивчення історико-фонологічних досліджень славістів із метою підвищення експланаторного рівня фонології та встановлення причинно-наслідкових ланцюгів, результатом яких стало формування фонологічної системи праслов’янської мови.