Сакральність і сакралізація в середньополіських говірках Чорнобильської зони. І - Москаленко, Л.А. (Мовознавство, 2019)
Статтю присвячено дослідженню репертуару сакральних і сакралізованих предметів живої й неживої природи, а також артефактів, який сформувався в говірках Чорнобильської зони, та з’ясуванню особливостей номінації сакральних і сакралізованих предметів довкілля. На матеріалі говірок Чорнобильського й Поліського районів, носії яких здавна органічно поєднували релігійність із елементами традиційної духовної культури, визначено предмети живої й неживої природи, а також артефакти, засвідчені в середньополіських говірках як сакральні чи сакралізовані, а також простежено особливості їх номінації.