Гарлемський ренесанс як пролог мультикультуралізму - Шимчишин, М. (Питання літературознавства, 2009)
Значна увага статті зосереджена на передумовах виникнення ідеї багатокультурності. Авторка звертається до епістеми гетерогенної ідентичності. Крім того, розглядається Негритянське відродження як потужний голос Іншого в американській культурі початку ХХ століття.