Лінгвістичне потрактування категорії сакрального (сакруму) - Піддубна, Н.В. (Мовознавство, 2019)
Стаття присвячена розглядові особливостей лінгвістичного потрактування категорії сакрального, яку розуміємо широко й уключаємо до неї корелят — поняття «профанум» (profanum). Акцентується увага на динамічному характері й взаємопереході понять зі сфери сакрального у сферу профанного, що відображено в процесах сакралізації, десакралізації, ресакралізації, які сприймаються як потужний засіб розвитку мови, зокрема її лексики й фразеології.