Феномен сповіді в літературних жанрових інтерпретаціях - Дзик, Р. (Питання літературознавства, 2009)
Розглядається феномен сповіді крізь призму теорії жанру. Запропоновано класифікацію даного феномена, що включає сповідь як дискурсивну форму, як дискурсивний жанр, як канонічний дискурсивний жанр, як секуляризований літературний жанр. Секуляризацію релігійної сповіді простежено на зразках з латинської, французької та російської літератур.