Ефекти при електролізі в присутності явища просторового самоструктурування - Скіп, Б.В.; Нечипорук, В.В.; Олійник, Т.М. (Украинский химический журнал, 2000)
Досліджено вплив ефекту Релея-Бенара під час проведення процесу електролізу в системі Cu—CuSO₄, Н₂O—Cu з метою з’ясування витрат енергії на осадження одиниці маси металу та можливості інтенсифікації процесу. Виявлено прискорення електрохімічного процесу за рахунок явища самоструктурування у квазіпотенціостатичному та зменшення витрати електричної енергії у гальвано- статичному режимах.