«Сеньйор Ніколо» Юрія Косача і гоголівський текст в українській літературі ХХ століття - Василенко, В. (Слово і Час, 2021)
У статті аналізуються фрагменти з незавершеного роману Юрія Косача «Сеньйор Ніколо», присвяченого історії Миколи Гоголя, у контексті українського гоголівського дискурсу ХХ ст. З’ясовується своєрідність Косачевого розуміння Гоголя, наголошується на світоглядних аналогіях письменників.