Міжнародна наукова конференція «Творчість Лесі Українки: національно-культурні коди і європейська традиція» - Яручик, В. (Слово і Час, 2021)
З нагоди 150-річчя Лесі Українки 24—25 лютого 2021 р. проходила міжнародна наукова конференція «Творчість Лесі Українки: національно-культурні коди і європейська традиція». Онлайновий формат заходу сприяв великій активності науковців з України, Польщі, Німеччини, Хорватії, Білорусі, Туреччини. Організаторами конференції виступили Інститут літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, а також дві кафедри: україністики Варшавського університету та української літератури Волинського національного університету імені Лесі Українки. Патроном ювілейного заходу був Почесний і Надзвичайний посол України в Польщі Андрій Дещиця.